yoga

Jag är certifierad lärare i kundaliniyoga och ger klasser i Lokalen Bra på Vallgatan i Göteborg.

Vad är kundaliniyoga?

Kundaliniyoga är en aktiv och dynamisk yogaform som förenar kroppsställningar, meditation, avslappning och andningstekniker. Det är en holistisk yogaform som syftar till att öka din medvetenhet. Kundaliniyoga brukar beskrivas som ”hushållsyoga”, tanken är att du ska kunna använda dig av kraften och energin som du bygger upp genom yogan i ditt vardagliga liv.

Att utöva yoga ger dig god hälsa, ett starkt immunförsvar, vitala körtlar, ett kraftfullt nervsystem & bra blodcirkulation. Genom meditation kan du lugna sinnet och utveckla din intuition samt ditt neutrala sinne. Yoga frigör blockeringar i kroppen vilket gör att en får ett ökat energiflöde och mer livskraft  och öppnar upp för läkning. Yoga är en väg till självkännedom och självkärlek. 

För mig personligen har yogan varit ett stort stöd i mitt utövande som musiker. Jag ser det som att kroppen är halva instrumentet och yogan hjälper mig att hålla kroppen smidig och mjuk. Meditationen hjälper mig att stärka mitt fokus och stärker mig mentalt. Yogan hjälper mig att hantera stress och press och har för mih fungerat som ett verktyg för att ta hand om mig själv. 

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till mig på malinwattring@gmail.com

Aktuella kurser!

Kundaliniyoga för chakrasystemet i Lokalen Bra
 

I vår erbjuds 2 kurser i kundaliniyoga med fokus på chakrasystemet på Lokalen Bra i centrala Göteborg. Enligt yogisk filosofi består kroppen inte bara utav kött och blod utan även av energi, så kallad prana eller ki. Chakran kan beskrivas som energicenter eller energihjul och enligt kundaliniyogan har vi åtta stycken. De första sju finns belägna ut med ryggraden och det åttonde, auran, är placerat runt om oss. 

Under första kursen kommer vi fokusera på rot-, sakral-, navel- och hjärtchakrat och på den andra fokuserar vi på hals-, pann- & kronchakrat samt auran. Du kommer få lära dig om hur ett balanserat respektive obalanserat chakra tar sig i uttryck och vad du kan göra för att skapa balans. Om du vill kan du få med dig pass hem så att du kan fortsätta din praktik där. 

Första kursen
22 & 29 januari, 5, 12, 19 och 26 februari samt 5 och 12 mars kl 19-20.30. Kostnad för hela kursen är 1000 kr. Vill du gå enstaka gånger kostar det 130 kr per gång. Anmälan görs på mail till malinwattring@gmail.com. 

Andra kursen
2, 9, 16, 23 & 30 april, 7, 14 & 21 maj kl 19-20.30. Kostnad för hela kursen är 1000 kr. Vill du gå enstaka gånger kostar det 130 kr per gång. Anmälan görs på mail till malinwattring@gmail.com.